Skip to content

Corrigerende ondermode

Sla een willekeurig modetijdschrift open of lees één van de vele modeblogs en je zult opmerken dat de focus vooral ligt op fashion die je kunt zien; jurken, jeans, jassen, schoenen en tassen. De meeste beelden showen slechts de buitenste laag kleding. En dat terwijl de onderste laag, de ondermode, net zo belangrijk of misschien zelfs belangrijker is! Ondermode wordt nogal eens vergeten, niet alleen door de verschillende influencers, maar ook door ons vrouwen zelf. Ga maar eens bij jezelf na. Hoe lang draag jij die ene bh al omdat ‘ie zogenaamd ‘zo lekker zit’, maar eigenlijk al vier jaar oud is en dus uitgelubberd en niet meer doet wat ‘ie zou moeten doen? Precies. Helemaal als we het hebben over corrigeren is dit natuurlijk boosdoener nummer één.  Want slecht zittende lingerie gaat zeker niet helpen om die leuke nieuwe jurk of strakke jeans te laten shinen.

Dus om te beginnen een kort lesje ondermode:

  • Koop ieder jaar nieuwe bh’s! Na een poosje gaat door het dragen en wassen de stof rekken, verschuift de beugel of vervormt de cup.
  • Uhh ja! Je moet je bh’s écht wel geregeld wassen!
  • Ga naar een speciaalzaak en laat je maten opmeten. Want geloof het of niet, het kan zomaar zijn dat jouw borsten net iets groter of kleiner zijn geworden.
  • Zelf je maat opmeten? Meet eerst de omvang van je middel net onder je borsten. Dit is het getal in een cupmaat, dus bijvoorbeeld 75 of 80. Meet daarna de omvang van je borsten en bereken het verschil met de omvang van je middel. 14 – 16 centimeter verschil is cup B en bij iedere twee centimeter meer verschil, wordt je cupmaat een letter hoger.

Lekker in je ‘vel’

Maar wat nou als die perfecte nieuw bh of die slip zonder naden net niet voldoende is? Juist, dan is corrigerend ondergoed de oplossing. En dat is niets om je voor te schamen. De beroemdste celebrities dragen corrigerend ondergoed onder hun cocktailjurkjes. Want zij weten het al: je zit beter in je ‘tweede vel’ en dat zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt en straalt.

Wat je moet weten over corrigerende ondermode:

  • Corrigerende ondermode bestaat er in verschillende vormen. Zo heb je broekjes, hemdjes, body’s en jurkjes. Afhankelijk van het gewenste effect kun je een keuze maken. Wil je bijvoorbeeld meer taille creëren in die strakke jurk? Dan kies je voor een corrigerend hemd dat de taille slanker maakt. Slankere benen zonder dat je cellulitis te zien is? Dan is een corrigerend broekje aan te raden. Moet álles volgens jou iets gestroomlijnder, dan kun je voor een corrigerende body of jurk kiezen.
  • Ook kleur is belangrijk bij het kiezen van de juiste corrigerende ondermode. Je wilt natuurlijk niet dat jouw corrigerende slip gezien wordt. Dan is tenslotte het tegenovergestelde van wat je met corrigerende ondermode wilt bereiken. Kies daarom altijd een slip in jouw huidskleur. Een corrigerende body of hemd mag eventueel gezien worden en hiermee kun je dus meer variëren in kleur of stof.
  • Wederom, zorg voor de juiste maat! Te strakke of te wijde corrigerende ondermode kan alsnog het tegenovergestelde effect opleveren. En je moet natuurlijk nog wel kunnen blijven ademen…

    Discreet online bestellen? Ikzelf doe dit altijd bij DressesOnly. Kan zeker aanbevelen.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *